BIOGRAFIE RONNIE RUYSDAEL

Ruysdael is een Nederlands zanger en acteur.  Jarenlang stond hij met zijn zonen Friso en Konstantijn als de Sjonnies op het podium. Per 1 januari 2010 werden de Sjonnies opgesplitst, wat betekende dat Ronnie als solo-artiest aan het werk ging.

Van de eerste tot de laatste minuut is een optreden van Ronnie een groot feest. Grote hits van vroeger en nu passeren de revue. Het publiek kan niet anders dan meezingen en de polonaise lopen op “Dans je de hele nacht met mij”, “De Bostella”, “Zwemmen zonder slip” en natuurlijk “Blouw van de Sangria”.

Het jaar 2013 begon voor Ronnie Ruysdael goed. Hij kreeg in de eerste 2 weken direct een paar onderscheidingen namelijk: De PartyStorm Award voor de categorie ‘leukste bühne act’ en de Geels Populariteits Award voor de categorie ‘beste feest artiest’. Bovendien werd het nummer dat hij eind 2012 opnam met zanger Rinus en zijn vriendin Debora een ware YouTube hit. Het nummer, “Eet veel bananen”, werd binnen twee weken 1.000.000 keer bekeken. Later is dit zelfs opgelopen naar 3.500.000

“Een feest is pas een feest als Ronnie Ruysdael is geweest!”